Konstkväll Lund, på lördag 21 oktober

På lördag är det ett stort arrangemang i Lund; Konstkväll Lund 2017.

Ateljé Sunnan är med som vanligt och nio konstnärer har under en tid arbetat på ett eget valt tema, som de varierat och utvecklat på olika sätt. Vi har kallat det att arbeta i serier.

Välkommen till en mycket varierad utställning.

Så lite nytt, och så mycket förändring!

Det sker förändringar för mig. Jag och min man ska flytta inom stan och det har tagit mycket av min tid och kraft.

Jag kommer att fortsätta att skapa konst, men mycket av min tid kommer förhoppningsvis att ägnas åt att arbeta i den nya trädgården speciellt under växtsäsongen. Vi får se hur det kommer att påverka min konst.

Under påskens utställning i Torup kommer jag att visa det jag har arbetat med de senaste två året.  Ett stort verk som har tagit enormt lång tid att fullborda. Så, i ateljén kommer jag inte ha så mycket nytt att visa, utan det blir ett potpurri av sådant jag gjort tidigare. Så det blir mycket att se för den som inte besökt ateljén tidigare. Lite upprepning för återkommande besökare. Men lite nytt finns så klart.

Välkommen under påskens utställningsdagar!

I startgroparna

Det är ett nytt år, och det är det första hela året som jag är heltidspensionär. Hur går det med konsten då, frågar någon. Ja, det blir utställning i påsk, då jag ska delta i samlingsutställningen vid Torup slott. Och så ska vi ha utställning i Ateljé Sunnan också, som vanligt.

När jag inte skapar konst funderar jag ofta på hur jag på bästa sätt ska odla i min lilla trädgård. Eller så stickar jag småplagg till olika hjälporganisationer. Just nu är det vantar som det är störst behov av bland hemlösa i Skåne. Så jag stickar vantar. 🙂

Det är gåvornas tid!

Jag har tidigare gett bort ATC-kort när julen närmade sig.

lenaohlen-IMG_1103

I år vill jag stödja hjälpverksamhet för flyktingar, genom Röda Korset.

All konst jag säljer fram till 31 december 2015, skänker jag hela summan (100%) till Röda Korset, via en egen insamling.

Passa på att köpa innan jul, så kan du skänka glädje både för dem som får konstverket och till behövande flyktingar.

På sidan “konstverk” har jag många exempel, och finns inte det med som du minns från någon utställning, så kanske det finns kvar ändå. Hör av dig via formuläret på den sidan, så kommer jag att ta kontakt med dig så fort jag har tid.

Hjälp mig att hjälpa!

“Konstkväll Lund” och hjälp till flyktingar

Idag har vi i Ateljé Sunnans lördagsgrupp hängt utställningen som vi ska visa i samband med “Konstkväll Lund” som är öppet 17 oktober 2015 kl 17 – 22.

Jag kommer som vanligt att visa några tuschteckningar, men nytt är att jag har börjat arbeta med linoleumsnitt, och tryckt upp två små upplagor. Den svartvita bilden finns i 20 exemplar, och den i färg finns i 10 exemplar.

Dessa verk är till försäljning under konstkvällen och hela behållningen kommer jag att skicka till Röda Korsets hjälpverksamhet. Jag är medlem där och tror att pengar kommer att användas på ett bra sätt. Alla som köper “en äpplehalva” får betala minst 300 kr men helst mer. Jag kommer att redovisa här på min blogg vad resultatet blir, och kvittot på att jag skickat in pengarna till Röda Korset.

2015-09-26

2015-10-03 16.59.26

Färgkritor

image

Jag tecknar ju oftast med tusch och stålpenna, men det är inte så praktiskt att bära med sig och göra skisser med. Så jag har valt ut några grundfärger från min stora kritask och övar mig i att kombinera dem på olika sätt. Kanske jag kompletterar med några fler färger senare. Här har jag försökt att göra olika bruna färger med bara gult, rött och blått.
image

Smått och stort

Nu har jag börjat arbeta med den stora duken som är 180x180cm. Men precis som tidigare arbetar jag i det lilla formatet. De cirklar jag fyller ytan med är är bara 2-4 mm i diameter.

image

Jag inser att det kommer att ta lång tid innan jag kan betrakta verket som färdigt att visas upp i sin helhet men jag har tålamod. Innan dess visar jag upp detaljer som jag arbetar med. “Ljusår” funderar jag på att kalla verket.

image

Tecknar med blyerts

Jag har äntligen bestämt mig för att börja med de stora dukarna som jag har stående mot väggen i min ateljé. De är 180×180 cm så de behöver en ordentlig planering så att jag vet vad jag håller på med när jag väl tecknar.
Så jag har plockat fram blyertspennorna och börjat skissa. Varför gör jag inte det oftare? Det är ju riktigt roligt.
IMG_8025-1.JPG

Om att blogga

Den här webbsidan har funnits ett bra tag, och utseendet har ändrats många gånger. Men jag har inte på allvar kommit igång med att blogga.

Jag vill att lenaohlen.com ska vara en webbplats som berättar om min konst och om mig som konstnär. Min målsättning är att det ska finnas sidor där jag presenterar min konst. Den som söker information om utställningar, nya projekt, o.s.v. ska kunna hitta det på webbsidan. Den som hittar ett favoritverk och vill veta om det är till salu, ska också kunna få svar på sina frågor. Tyvärr är inte allt klart än.

2014-09-15 11.02.51

Startsidan är en blogg som hittills inte har uppdaterats speciellt ofta. Och man kan då fråga sig varför jag har en blogg.  Svaret är att jag vill att den som tycker om min konst också ska få en inblick i vem jag är som person. Att skapa konst är ganska personligt. Därför tror jag att mina korta inlägg som berättar om vad jag gör och tänker, ska ge en ytterligare dimension till hur min konst upplevs.

Mitt stora problem är att jag har inte riktigt hittat gränsen för hur personlig jag ska vara när jag skriver. Därför har jag startat en blogg som är hemlig, där jag skriver daglig dagbok med fotografier på det jag gjort eller upplevt under dagen. Och min förhoppning är att det ska hjälpa mig att se lite utifrån vad som kan vara intressant för andra att läsa om, och vad jag ska hålla för mig själv.