Sommarminnen

Semester

I början av juli reste jag med tåg upp till Dalarna för att vara hos min syster ett tag. Vi bor långt ifrån varandra och det har inte blivit så ofta vi har kunnat ses. Så är det väl för många kan jag tro. För två år sedan var hon hos mig en vecka och då målade hon en bild av sitt drömhus vid Dalälven. Marken hade hon redan köpt, men det fanns ännu ingen stuga där. Och nu i sommar fick jag möjlighet att bo i den färdiga stugan en vecka. Vädret var underbart och jag satt ofta på bryggan och tittade ut över vattnet.

Magiskt vatten

Det är något magiskt med vatten. Det förändras hela tiden efter hur vinden blåser och hur ljuset är. Och det låter så underbart. Som balsam för min själ när vågorna kluckade mot strandkanten. Och lukten! Tänk att rinnande älvvatten kan lukta liknande havsvatten i Norrland. (eller så spökade mina barndomsminnen). Jag fotograferade en del under den veckan, men hur ska de underbara känslor som bubblade upp inom mej kunna fångas på bild? Jag är ju en bildskapare, även om jag mest gör bilder som inte direkt föreställer verkligheten, så är de ofta inspirerade av någon naturupplevelse.

Heltidsjobb som konstnär?

Snart är semestern slut och jag börjar min frivilliga tjänstledighet från bildlärarjobbet. Jag kommer att ha massor av tid och inga pengar som kommer varje månad. Det kommer att bli en stor omställning, men jag kommer att satsa på att i första hand må bra. Hoppas att det kommer att synas i den konst som jag skapar.

jag har börjat skissa och det blir många böljande streck. Mina minnen av vatten finns ständigt inom mig. Den här bilden är inte klar. Jag har redan börjat måla över lite, men det ger en liten inblick i vad jag håller på med nu.

Water